Ciocanele de pui cu cartofi

Printeaza

O reteta delicioasa de ciocanele de pui, lamaie, mere, ulei de masline, vin alb sec, cartofi, ceapa, paine, ou, usturoi, frunze de dafin, rozmarin, menta, sare, piper.

Ingrediente:Ciocanele de pui cu cartofi

  • 3 ciocănele de pui mari
  • 1 lămâie
  • 2 mere
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 pahar de vin alb sec
  • 2 cartofi mari
  • 1 ceapă
  • 2 felii de pâine
  • 1 ou
  • 4 căţei de usturoi
  • 3 frunze de dafin
  • 1 lingură rozmarin tocat sau uscat
  • 1 linguriţă de mentă tocată sau uscată
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se amestecă zeama de lă­mâie cu do­uă linguri de ulei de măs­line, vin, sare, piper, coaja de la o jumă­tate de lămâie, men­tă şi rozmarin. Se pun pulpele la macerat cel puţin două ore în amestec.

Intr-un vas termorezistent uns cu ulei se aşază car­tofii şi me­rele tăiate felii, ceapa bucăţi, căţeii de ustu­roi, frunzele de dafin şi se condimentează cu sare şi piper, pulpele de pui scoase din sosul în care s-au marinat şi o cană de apă.

Se acoperă cu folie şi se introduce la cuptor pentru 30-35 de mi­nute. Miezul de pâine se taie cubuleţe şi se amestecă cu do­uă linguri de ulei de măsline, oul, sare şi pi­per până se omogeni­zează.

Se scoate vasul din cuptor şi se ung pulpele cu amestecul de pâine. Se mai lasă la cuptor 10-15minute.

Ciocanele de pui cu cartofi

Ciocanele de pui cu cartofi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.