Ciocanele de pui cu cartofi
PrinteazaO reteta delicioasa de ciocanele de pui, lamaie, mere, ulei de masline, vin alb sec, cartofi, ceapa, paine, ou, usturoi, frunze de dafin, rozmarin, menta, sare, piper.
- 3 ciocănele de pui mari
- 1 lămâie
- 2 mere
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 pahar de vin alb sec
- 2 cartofi mari
- 1 ceapă
- 2 felii de pâine
- 1 ou
- 4 căţei de usturoi
- 3 frunze de dafin
- 1 lingură rozmarin tocat sau uscat
- 1 linguriţă de mentă tocată sau uscată
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se amestecă zeama de lămâie cu două linguri de ulei de măsline, vin, sare, piper, coaja de la o jumătate de lămâie, mentă şi rozmarin. Se pun pulpele la macerat cel puţin două ore în amestec.
Intr-un vas termorezistent uns cu ulei se aşază cartofii şi merele tăiate felii, ceapa bucăţi, căţeii de usturoi, frunzele de dafin şi se condimentează cu sare şi piper, pulpele de pui scoase din sosul în care s-au marinat şi o cană de apă.
Se acoperă cu folie şi se introduce la cuptor pentru 30-35 de minute. Miezul de pâine se taie cubuleţe şi se amestecă cu două linguri de ulei de măsline, oul, sare şi piper până se omogenizează.
Se scoate vasul din cuptor şi se ung pulpele cu amestecul de pâine. Se mai lasă la cuptor 10-15minute.
Ciocanele de pui cu cartofi
Pofta buna!