Ciocănele de pui învelite în bacon

Printeaza

O reteta de ciocanele de pui invelite in bacon din: zeama de lamaie, usturoi, ciocanele de pui, bacon afumat si paine crocanta.

Ingrediente:

  • zeama de la 1 lamaie, plus felii pentru servit
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 12 ciocanele de pui
  • 12 felii de bacon afumat
  • paine crocanta, pentru servire

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200C/gaz6. Se amesteca zeama de lamaie cu usturoiul si se asezoneaza. Inteapa carnea de cateva ori cu un cutit ascutit, apoi se stropeste cu zeama de lamaie aromata cu usturoi.

Infasoara fiecare ciocanel intr-o felie de bacon, dupa care se asaza intr-o tava. Stropesc cu restul de zeama de lamaie. Se dau la cuptor 45-50 de minute, pana carnea se patrunde si baconul devine crocant.

Daca vrei ca baconul sa fie foarte crocant, se lasa cateva minute sub grilul incins.

Se servesc calde sau reci, iar restul de ciocanele se tin la frigider intr-un recipient etans. Se stropesc cu zeama de lamaie si se servesc cu paine crocanta, dupa preferinta.

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Un adevarat deliciul pulpe de pui invelite in bacon

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.