Ciocănele de pui cu mirodenii
PrinteazaO reteta de ciocanele de pui cu mirodenii din: cartofi, ulei de floarea soarelui, boia de ardei dulce, coriandru, chimen, miere, sos de soia, mustar de dijon, ciocanele de pui si frunze de salata.
- 4 cartofi mari, taiati sferturi
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- putina boia de ardei dulce
- 1/2 lingurita coriandru macinat
- 1/2 lingurita chimen, macinat
- 6 linguri miere lichida
- 4 linguri sos de soia (optional)
- 2 linguri mustar de Dijon
- 8 ciocanele de pui
- frunze de salata, pentru servit
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la semnul 6/200′ C. Amestecă la un loc cartofii, uleiul, mirodeniile, sarea şi piperul. Pune cartofii pe o tavă de copt şi coace-i aproximativ 30 de minute, întorcându-i din când în când.
Amestecă mierea cu sosul de soia şi muştarul. Pune ciocănelele într-o pungă de plastic împreună cu marinata de miere. Amestecă bine, apoi lasă carnea în frigider, 1-2 ore, să se marineze bine.
Pune carnea într-o tavă unsă cu ulei şi coace 25 min. Serveşte cu salată verde.
Ciocănele de pui cu mirodenii
Pofta buna!