Ciocanele de pui pane
PrinteazaO reteta de cioconele de pui pane din: ciocanele de pui, oua, lapte, faina, oregano, cimbrisor, sare, piper, pesmet picant si ulei.
- 8-9 ciocănele de pui
- 2 ouă
- 500 ml lapte
- 4-5 linguri făină
- 1/2 linguriţă oregano uscat
- cimbrişor uscat
- sare
- piper
- pesmet picant
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Se spală ciocănelele, se zvântă în prosoape absorbante, se pudrează cu sare, piper şi se lasă la frigider 10-15 minute să se condimenteze.
Intre timp, se bat ouăle cu oregano, cimbrişor, sare, piper, după gust, două linguri de faină şi se subţiază cu lapte până la consistenţa unei smântâni groase.
Se trec ciocănelele prin faina rămasă, prin aluatul preparat, prin pesmetul picant şi apoi se prăjesc în ulei bine încins până se rumenesc frumos.
Se servesc calde, însoţite de o garnitură de cartofi natur şi de salată.
Ciocanele de pui pane
Pofta buna!