Ciocanele de pui cu sos de mustar
PrinteazaCiocanele de pui cu sos de mustar din: mustar dijon, paprika afumata, piper, sare de mare, ciocanele, bacon, kaizer, ceapa, cimbru, vin alb, boabe de mustar, smantana pentru gatit, patrunjel.
Reteta Ciocanele de pui cu sos de mustar
Ingrediente:
- 135g mustar dijon, plus 3 linguri extra
- 1/4 lingurita paprika afumata
- putin piper negru proaspat macinat
- 1/4 lingurita sare de mare
- 8 ciocanele de pui
- 100gr bacon sau kaizer afumat, taiat cubulete
- 1 ceapa mica, feliata
- 1/2 lingurita cimbru uscat
- 250ml de vin alb
- 1 lingura boabe de mustar
- 2-3 linguri smantana pentru gatit
- patrunjel, pentru servire
Mod de preparare:
Amesteca 135gr de mustar intr-un bol cu paprika afumata si piper negru proaspat macinat.
Adauga puiul in bol si maseaza-l bine cu mustarul, indesand boabele sub piele.
Incinge o cratita incapatoare cu capac la foc mediu si adauga cubuletele de bacon.
Prajeste-le, amestecând frecvent, pana cand incep sa se rumeneasca.
Ia baconul din cratita si lasa-l sa se usuce pe prosoape de bucatarie. Pastreaza doar o lingura de grasime in cratita si arunca restul.
Adauga ceapa si soteaz-o 5 minute, pana se inmoaie. Pune si cimbrul, amesteca putin, apoi transfera ceapa intr-un bol.
Adauga putin ulei de masline in cratita si pune puiul in ea, intr-un singur strat.
Gateste-l la foc mediu, rumenindu-l bine pe ambele parti.
Ia puiul din cratita si pune-l in bolul cu ceapa. Toarna vinul in cratita, razuind bucatile lipite de fundul acesteia. Pune puiul la loc in cratita, alaturi de ceapa si bacon.
Acopera-l si lasa-l pe foc mic spre mediu, intorcand puiul in sos din cand in cand, timp de aproximativ 20 de minute.
Ia cratiţa de pe foc si adauga restul mustarului in sos, impreuna cu smantana pentru gatit.
Amesteca bine si serveste cu patrunjel presarat.
Pofta buna!