Ciocănele cu sos alb

Printeaza

Ciocănele cu sos alb din: ciocanele de pui, cartofi, mazare, ardei rgasi, morcov, unt, ulei, chilli, sare, piper, marar, iaurt, zeama de lamaie si patrunjel.

Ingrediente:Ciocanele_cu_sos_alb

  • 4 ciocanele de pui
  • 1 kg cartofi (mici)
  • 250 g mazare
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 ardei grasi galbeni
  • 1 morcov mic
  • 50 g unt
  • ulei
  • chilli
  • sare
  • piper
  • marar

pentru sos:

  • 300 g iaurt
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 varf cutit patrunjel uscat
  • 1 varf cutit praf de chilli
  • sare

 

Mod de preparare:

Spală cartofii şi lasă-i să fiarbă în coajă 30 de minute, în apă cu sare.

Intre timp, spală ciocănelele şi unge-le cu ulei şi chili. Prăjeşte-le în ulei încins.

Ca să se pătrundă repede, fierbe-le înainte vreo 15 minute. Separat, trage în unt ardeii şi morcovul tăiat în bastonaşe şi mazărea fiartă separat.

Pregăteşte sosul într-un bol: amestecă iaurtul (scurs de zer) cu zeama de lămâie, pătrunjelul uscat şi presară chili. Sărează şi sosul e gata (e mai bun dacă-l ţii la frigider 30 de minute).

Aşază pe farfurie câte un ciocănel, o mână de legume şi patru cartofi curăţaţi de coajă.

Toarnă sosul de iaurt şi decorează cu mărar tocat mărunt.

 

Ciocănele cu sos alb

Ciocanele_cu_sos_alb

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Ciocanele de pui cu prune 

Ciocanele de pui cu prune 

Ciocanele de pui cu prune din: ciocanele, prune, mustar, zahar, brandy, sos, lamaie. Ingrediente: 4-6 ciocănele 8 prune 1 lingură zeamă de lămâie 1/4 ceaşcă muştar de Dijon 3 linguriţe zahăr brun 1/4 ceaşcă brandy 1 linguriţă sos Worcestershire   Mod de preparare: Presăraţi sare şi piper pe carne. Opăriţi prunele, apoi tocaţi-le cuburi nu foarte […]

Ciocanele picante de pui

Ciocanele picante de pui

Ciocanele picante de pui din: ciocanele, ulei, ceapa, usturoi, ardei, sare, piper, boia. Ingrediente: 8 ciocănele de pui 5 linguri ulei o ceapă roşie 3 căţei usturoi 2 ardei iuţi o lingură amidon boia sare piper   Mod de preparare: Ciocănelele se presară cu sare şi piper. Două linguri uleiul se amestecă cu amidonul şi […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Mi-ai dat o idee cu ciocanelele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.