Ciocanele de pui cu prune din: ciocanele, prune, mustar, zahar, brandy, sos, lamaie. Ingrediente: 4-6 ciocănele 8 prune 1 lingură zeamă de lămâie 1/4 ceaşcă muştar de Dijon 3 linguriţe zahăr brun 1/4 ceaşcă brandy 1 linguriţă sos Worcestershire Mod de preparare: Presăraţi sare şi piper pe carne. Opăriţi prunele, apoi tocaţi-le cuburi nu foarte […]
Ciocănele cu sos alb
PrinteazaCiocănele cu sos alb din: ciocanele de pui, cartofi, mazare, ardei rgasi, morcov, unt, ulei, chilli, sare, piper, marar, iaurt, zeama de lamaie si patrunjel.
- 4 ciocanele de pui
- 1 kg cartofi (mici)
- 250 g mazare
- 2 ardei grasi rosii
- 2 ardei grasi galbeni
- 1 morcov mic
- 50 g unt
- ulei
- chilli
- sare
- piper
- marar
pentru sos:
- 300 g iaurt
- zeama de la 1/2 lamaie
- 1 varf cutit patrunjel uscat
- 1 varf cutit praf de chilli
- sare
Mod de preparare:
Spală cartofii şi lasă-i să fiarbă în coajă 30 de minute, în apă cu sare.
Intre timp, spală ciocănelele şi unge-le cu ulei şi chili. Prăjeşte-le în ulei încins.
Ca să se pătrundă repede, fierbe-le înainte vreo 15 minute. Separat, trage în unt ardeii şi morcovul tăiat în bastonaşe şi mazărea fiartă separat.
Pregăteşte sosul într-un bol: amestecă iaurtul (scurs de zer) cu zeama de lămâie, pătrunjelul uscat şi presară chili. Sărează şi sosul e gata (e mai bun dacă-l ţii la frigider 30 de minute).
Aşază pe farfurie câte un ciocănel, o mână de legume şi patru cartofi curăţaţi de coajă.
Toarnă sosul de iaurt şi decorează cu mărar tocat mărunt.
Ciocănele cu sos alb
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciocanele picante de pui
Ciocanele picante de pui din: ciocanele, ulei, ceapa, usturoi, ardei, sare, piper, boia. Ingrediente: 8 ciocănele de pui 5 linguri ulei o ceapă roşie 3 căţei usturoi 2 ardei iuţi o lingură amidon boia sare piper Mod de preparare: Ciocănelele se presară cu sare şi piper. Două linguri uleiul se amestecă cu amidonul şi […]
Pofta buna!
Mi-ai dat o idee cu ciocanelele astea