Cioco-briose
PrinteazaCioco-briose din: branza de vaci, zahar pudra, zahar vanilinat, ciocolata amaruie, ciocolata alba, faina tip 405, praf de cop, cacao, cafea instant, zahar brun, ou, sare, ulei, lapte batut si scortisoara.
Ingrediente:
Umplutură & glazură:
- 150 g brânză de vaci
- 3 linguri zahăr pudră
- 1 plic zahăr vanilinat
- 100 g ciocolată amăruie
- 100 g ciocolată albă, boabe de cafea din ciocolată
Aluat:
- 50 g ciocolată amăruie
- 250 g făină tip 405
- 2 linguriţe praf de copt
- 40 g cacao
- 2 linguriţe cafea instant
- 150 g zahăr brun
- 1 ou
- 1 praf sare
- 125 ml ulei
- 300 ml lapte bătut
- 1 linguriţă scorţişoară
Mod de preparare:
Se lasă să se scurgă brânza de vaci; se amestecă apoi împreună cu zahăr pudră şi zahăr vanilinat.
Zahărul brun se amestecă împreună cu oul, sarea, uleiul şi laptele bătut. Se înglobează făina amestecată cu praf de copt, cacao şi praf de cafea instant. Apoi se înglobează ciocolata rasă.
Se tapetează cu suporturi de hârtie adânciturile formei de brioşe. Se repartizează înăuntru 1/3 din cantitatea de aluat.
In mijlocul fiecărei brioşe se aşază câte o porţie de umplutură de brânză. Apoi se adoperă cu restul de aluat.
Brioşele se coc cca 25 min. la mijlocul cuptorului încins la 180 °C. Se lasă să se răcească pe un grătar.
Se topesc separat ciocolata amăruie şi cea albă.
Brioşele se acoperă cu un strat de ciocolată albă, apoi cu unul de ciocolată neagră şi se decorează cu boabe de cafea din ciocolată.
Cioco-briose
Pofta buna!