Ciocolata alba fierbinte
PrinteazaCiocolata alba fierbinte din: frisca, unt, zahar praf, ciocolata alba, ghimbir si cognac.
- 300 ml frisca proaspata din smantana
- 100 g unt
- 6 linguri zahar praf
- 350 g ciocolata alba de menaj
- 1 lingurita ghimbir ras
- 4 linguri cognac
Mod de preparare:
Puneti frisca la fiet, la bain-marie. Adaugati untul taiat cubulete, zaharul, ghimbirul si maestecati incontinuu ingredientele, pana cand amestecul devine omogen.
Luati vasul de pe foc si adaugati treptat cate o bucati de ciocolata.
Lasati bucatelele in maestecul fierbinte cateva clipe, sa se inmoaie putin si apoi incepeti sa amestecati energic pana la omogenizare.
Procedati la fel cu toate bucatile de ciocolata. Dupa ce ati pus toata ciocolata, adaugati cognacul.
Mestecati din nou si turnati bautura in pahare termorezistente.