Ciocolata calda cu chili
PrinteazaCiocolata calda cu chili din: apa, lapte de soia, zahar de cocos, cacao, scortisoara, turmeric, fulgi de chili.
- 250 ml apă
- 250 ml lapte de soia
- zahăr de cocos după gust
- 2 linguri cacao raw
- 1 linguriţă rasă
- scorţişoară
- 1/2 linguriţă turmeric
- fulgi de chili proaspăt măcinaţi
Mod de preparare:
Apa şi laptele de soia se pun pe foc şi se lasă să dea într-un clocot.
Intre timp se amestecă într-un bol praful de cacao, zahăr de cocos după gust, scorţişoară, turmeric şi fulgi de chili. Se toarnă deasupra câteva linguri de apă rece şi se omogenizează foarte bine totul obţinându-se o pastă fină fără niciun cocoloş.
Este momentul să se toarne şi compoziţia fierbinte.
Mai întâi puţin, amestecând mereu cu o lingură, până începe să se dizolve crema de cacao.
Se pune tot lichidul fierbinte, se omogenizează şi se mai adaugă zahăr de cocos după gust.
Se serveşte fierbinte.
Pofta buna!