Ciocolata calda cu frisca si cacao
PrinteazaCiocolata calda cu frisca si cacao din: ciocolata, lapte, frisca, zahar, cacao.
- 100 g ciocolată semidulce de cea mai bună calitate
- 450 ml lapte
- 75 ml frişca groasă
- 1 linguriţă zahăr pudră
- pudră de cacao neîndulcită sau scorţişoară măcinată, pentru servit
Mod de preparare:
Incălziţi ciocolata şi laptele într-o cratiţâ cu fund gros, pe foc mediu, amestecând continuu cu o lingură de lemn. Lăsaţi aproape până la punctul de fierbere şi bateţi cu un tel metalic, pentru a obţine o consistenţă netedă perfectă.
Intre timp, amestecaţi cu telul frişca şi zahărul pudră, până se îngroaşă, fără să se întărească – frişca trebuie să fie suficient de densă pentru a rămâne la suprafaţa ciocolatei calde.
Turnaţi ciocolata fierbinte în ceşti, deasupra adăugaţi frişca cu o lingură, lăsând-o întâi să curgă pe dosul lingurii şi de acolo să alunece încet deasupra ciocolatei.
Cerneţi o cantitate mică de pudră de cacao sau scorţişoară cu sita în ceaşcă şi serviţi ciocolata imediat.
Puteţi pune frişca deasupra sau o puteţi amesteca în băutură.
Savurati!