Ciocolata calda cu frisca
PrinteazaCiocolata calda cu frisca
Ingrediente:
- 500 ml lapte dulce
- 2 linguri cacao
- 50 g zahăr tos
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 galbenus
- Pentru ornat:
- 200 ml frisca batuta
- scortisoara pisata
- cacao
Mod de preparare:
Laptele dulce se fierbe şi se pune pe o plită încinsă sau pe foc mic să se păstreze fierbinte.
Separat, se bat gălbenuşul, zahărul, cacaua cernută şi zahărul vanilat. Când se omogenizează, se adaugă treptat câte puţin lapte fierbinte, amestecând continuu.
Dacă laptele nu este fierbinte, se mai poate pune puţin pe foc, dar fără să clocotească.
Ciocolata caldă se toarnă în ceşti şi se ornează cu frişca şi scorţişoară pisată sau cacao. Se serveşte imediat.
Ciocolata calda cu frisca
Pofta buna!