Ciocolata calda cu frisca

Printeaza

Ciocolata calda cu frisca

Ciocolata calda cu frisca

Ingrediente:

  • 500 ml lapte dulce
  • 2 linguri cacao
  • 50 g zahăr tos
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 galbenus
  • Pentru ornat:
  • 200 ml frisca batuta
  • scortisoara pisata
  • cacao

 

Mod de preparare:

Laptele dulce se fierbe şi se pune pe o plită încinsă sau pe foc mic să se păstreze fierbinte.

Separat, se bat gălbenuşul, zahărul, cacaua cernută şi zahărul vanilat. Când se omogenizează, se adaugă treptat câte puţin lapte fierbinte, amestecând continuu.

Dacă laptele nu este fierbinte, se mai poate pune puţin pe foc, dar fără să clocotească.

Ciocolata caldă se toarnă în ceşti şi se ornează cu frişca şi scorţişoară pi­sată sau cacao. Se serveşte imediat.

Ciocolata calda cu frisca

Ciocolata calda cu frisca1.jpg   Ciocolata calda cu frisca2.jpg   Ciocolata calda cu frisca.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.