Ciocolata de casa cu nuci si rom din: zahar, nuci, cacao, rom, unt. Ingrediente: 420 g zahăr 500 g lapte praf 5 linguri cacao 1 esenţă de rom 100 g nuci zdrobite 200 ml apă 200 g unt Mod de preparare: Cerni cacaua amestecată cu laptele praf, le pui într-o cratiţă împreună cu esenţa […]
Ciocolata de casa cu alune de padure
PrinteazaCiocolata de casa cu alune de padure din: apa, zahar, unt, lapte praf, cacao, alune de padure.
- 100 ml apa
- 180 g zahar
- 120 g unt
- 270 g lapte praf
- 50 g cacao
- 50 g alune de padure
Mod de preparare:
Se amestecă laptele şi cacaua, după care se cern într-un vas.
Apa şi zahărul se fierb pentru a obţine un sirop care se lasă pe foc 6 minute din momentul în care dă în clocot.
Se va obţine un sirop mai gros care se ia de pe foc şi în care se pune untul şi se amestecă topindu-l.
Siropul cu unt se toarnă peste amestecul de lapte praf cu cacao, se pun şi alunele mărunţite puţin şi se mixează bine
. Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se nivelează şi se lasă la rece 4-5 ore.
Ciocolata de casa cu alune de padure
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciocolata de casa cu rom
Ciocolata de casa cu rom din: zahar, lapte praf, cacao, rom, suc de capsuni, unt. Ingrediente: Stratul de cacao: 90 ml apă 170 g zahăr 240 g lapte praf 40 g cacao 120 g unt esenţă de rom Stratul de căpşuni: 100 ml suc de căpşuni 150 g zahăr 120 g unt 260 g lapte […]
Pofta buna!