Vinurile Lumii: O Călătorie Istorică de la Antichitate la Inovațiile Moderne. Vinul, această băutură nobilă și complexă, a traversat milenii, evoluând dintr-un simplu fermentat la o artă rafinată și o industrie globală. O călătorie prin istoria vinului este o incursiune în evoluția societăților umane, tehnologiile de vinificație și impactul cultural al acestei băuturi în diferite […]
Ciocolata de casa pentru copii
PrinteazaCiocolata de casa pentru copii din: lapte praf, unt, apa, cacao, zahar, zahar vanilat, esenta de rom, nuci, sare.
Ingrediente:
- 250 g lapte praf
- 125 g unt gras (82% grăsime)
- 100 ml apă
- 40 g cacao
- 150 g zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat
- esenţă de rom
- 100 g nuci prăjite
- 1 vârf cuţit de sare
Mod de preparare:
Ciocolata de casa pentru copii: Pui zahărul, zahărul vanilat, sarea şi apa într-o crăticioară, pe foc mediu şi amesteci până când zahărul este complet topit.
Când observi că s-a format o spumă albă la suprafaţă, laşi să mai fiarbă 5 minute, nu mai mult, şi stingi focul.
Intre timp, amesteci laptele praf cu cacaua şi le cerni. Imediat ce stingi focul, adaugi untul topit parţial şi esenţa de rom. Amesteci până când untul este complet încorporat în siropul de zahăr. Adaugi treptat mixul de lapte praf şi cacao în sirop, mixând continuu, în timp ce îl adaugi.
Pentru că ciocolata are tendinţa să se întărească, trebuie să te mişti destul de rapid. După ce ai adăugat laptele praf şi cacaua, pui nucile şi amesteci cu o lingură de lemn. Tapetezi o formă cu folie de plastic alimentară şi adaugi ciocolata.
O nivelezi frumos şi o laşi într-un loc răcoros, exclus frigider, timp de 3-4 ore.
Pofta buna!
Vinurile Lumii: O Călătorie Istorică de la Antichitate la Inovațiile Moderne