Ciocolata de casa cu rom, vanilie si nuca
PrinteazaCiocolata de casa cu rom, vanilie si nuca din: lapte praf, apă, zahar, unt, foi de napolitana, nuci, cacao, esenta de rom si vanilie.
Ingrediente:
- 500 g lapte praf
- 200 ml apă
- 350 g zahăr
- 1 pachet unt
- foi napolitană
- 100 g nuci mărunţite
- 2 linguri cacao
- esenţă de rom şi de vanilie
Mod de preparare:
Pui apa cu zahărul pe foc. Când zahărul s-a topit şi începe să fiarbă, dai focul la mic şi mai laşi 10 minute pe foc, să clocotească.
In acest,timp, împărţi laptele în două boluri, 250 ml va fi pentru ciocolata albă, iar 250 ml le amesteci cu 2 linguri de cacao, iar pentru a nu se forma cocoloaşe o cerni prin sită.
După cele 10 minute, pui untul în siropul de zahăr, pentru a se topi, lăsând focul la mic. într-o tavă dreptunghiulară pui o coală de hârtie de copt, iar deasupra foaia de napolitană cu partea netedă în sus.
Torni puţin câte puţin siropul peste laptele praf alb şi amesteci cu o lingură, până obţii o pastă consistentă, care poate fi întinsă.
Când ai încorporat tot laptele, pui 50 g nuci mărunţite şi esenţă de vanilie, după gust. Intinzi uniform ciocolata pe foaia de napolitană şi procedezi la fel pentru compoziţia cu cacao, rom şi nuci.
Siropul îl ţii pe foc. Intinzi uniform ciocolata maro peste cea albă, apoi aşezi a doua foaie de napolitană cu partea netedă în jos şi le apesi puţin.
Inveleşti ciocolata în hârtia de copt şi, după răcire, o dai la frigider. Eu am folosit două forme de silicon unse cu unt topit, pentru a da şi alte forme ciocolatei.
Tai ciocolata a doua zi, în forma dorită. Pe cele albe din formele de silicon le-am dat prin zahăr pudră, iar pe cele maro le-am trecut prin zahăr pudră, amestecat cu puţină cacao.
Ciocolata de casa cu rom, vanilie si nuca
Pofta buna!