Ciocolata de casa cu rom

Printeaza

Ciocolata de casa cu rom din: zahar, lapte praf, cacao, rom, suc de capsuni, unt.

Ingrediente:

Stratul de cacao:

  • 90 ml apă
  • 170 g zahăr
  • 240 g lapte praf
  • 40 g cacao
  • 120 g unt
  • esenţă de rom

Stratul de căpşuni:

  • 100 ml suc de căpşuni
  • 150 g zahăr
  • 120 g unt
  • 260 g lapte praf

 

Mod de preparare:

Ciocolata de casa cu rom: Strat de cacao: se pune apa cu zahărul pe foc. Când începe să fiarbă (la foc mediu), se mai lasă pe foc 6-7 minute, până când compoziţia are aspectul unui sirop.

Separat se cern praful de cacao şi laptele praf. Se ia siropul de pe foc şi se înglobează untul şi esenţa de rom. Se toarnă siropul peste ingredientele uscate şi se amestecă să nu rămână cocoloaşe.

Se tapetează o tavă mică cu folie de plastic alimentară şi se adaugă ciocolata, se nivelează şi se lasă la rece (dar nu în frigider).

Strat de căpşuni: pentru a se obţine 100 ml suc de căpşuni ne trebuie aproximativ 250-300 g căpşuni proaspete. Se spală şi se pun pe foc împreună cu 2 linguri de zahăr.

Din momentul în care încep să fiarbă, se mai lasă 10 minute pe foc, pe urmă se pun într-o sită. Se măsoară 100 ml de suc de căpşuni şi acesta se pune pe foc cu zahărul.

Se lasă să fiarbă cca 6-7 minute şi apoi se adaugă untul.

Separat se cerne laptele praf, apoi se toarnă peste el siropul de căpşuni şi se amestecă. Se toarnă compoziţia peste cea de ciocolată şi se dă tava la rece. După 3-4 ore de stat la rece, ciocolata se feliază perfect.

Se taie batoane de ciocolată cu căpşuni şi se servesc.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.