Ciocolata de casa cu rom
PrinteazaCiocolata de casa cu rom din: zahar, lapte praf, cacao, rom, suc de capsuni, unt.
Ingrediente:
Stratul de cacao:
- 90 ml apă
- 170 g zahăr
- 240 g lapte praf
- 40 g cacao
- 120 g unt
- esenţă de rom
Stratul de căpşuni:
- 100 ml suc de căpşuni
- 150 g zahăr
- 120 g unt
- 260 g lapte praf
Mod de preparare:
Ciocolata de casa cu rom: Strat de cacao: se pune apa cu zahărul pe foc. Când începe să fiarbă (la foc mediu), se mai lasă pe foc 6-7 minute, până când compoziţia are aspectul unui sirop.
Separat se cern praful de cacao şi laptele praf. Se ia siropul de pe foc şi se înglobează untul şi esenţa de rom. Se toarnă siropul peste ingredientele uscate şi se amestecă să nu rămână cocoloaşe.
Se tapetează o tavă mică cu folie de plastic alimentară şi se adaugă ciocolata, se nivelează şi se lasă la rece (dar nu în frigider).
Strat de căpşuni: pentru a se obţine 100 ml suc de căpşuni ne trebuie aproximativ 250-300 g căpşuni proaspete. Se spală şi se pun pe foc împreună cu 2 linguri de zahăr.
Din momentul în care încep să fiarbă, se mai lasă 10 minute pe foc, pe urmă se pun într-o sită. Se măsoară 100 ml de suc de căpşuni şi acesta se pune pe foc cu zahărul.
Se lasă să fiarbă cca 6-7 minute şi apoi se adaugă untul.
Separat se cerne laptele praf, apoi se toarnă peste el siropul de căpşuni şi se amestecă. Se toarnă compoziţia peste cea de ciocolată şi se dă tava la rece. După 3-4 ore de stat la rece, ciocolata se feliază perfect.
Se taie batoane de ciocolată cu căpşuni şi se servesc.
Pofta buna!