Ciocolata cu capsuni
PrinteazaCiocolata cu capsuni din: apă, zahar, lapte praf, cacao, unt, extract de vanilie, suc de căpşuni.
Pentru stratul de cacao:
- 90 ml apă
- 170 g zahăr
- 240 g lapte praf
- 40 g cacao
- 120 g unt
- extract de vanilie
Pentru stratul de căpşuni:
- 100 ml suc de căpşuni (din 250-300 g căpşuni)
- 150 g zahăr
- 120 g unt
- 260 g lapte praf
Mod de preparare:
Incepi cu stratul de cacao. Pui apa cu zahărul pe foc. Din momentul în care începe să fiarbă (la foc mediu), mai laşi pe foc 6-7 minute, până când compoziţia are aspectul unui sirop.
Separat, cerni cacaua şi laptele praf. lei siropul de pe foc şi adaugi untul şi extractul de vanilie, apoi omogenizezi.
Torni siropul peste ingredientele uscate şi amesteci bine, să nu rămână cocoloaşe. Tapetezi o tavă mică cu hârtie de copt. Torni ciocolata, o nivelezi şi o laşi la răcit (nu în frigider).
Pentru a obţine 100 ml suc de căpşuni, ai nevoie de aproximativ 250-300 g căpşuni proaspete. Le speli bine, le rupi codiţele şi le pui pe foc, împreună cu 2 linguri pe zahăr.
Din momentul în care încep să fiarbă, le laşi 10 minute pe foc, apoi le pui într-o sită, la. strecurat, pentru a obţine cât mai mult suc.
Măsori 100 ml suc de căpşuni şi îl pui pe foc, împreună cu cele 150 de grame de zahăr. Laşi să fiarbă 6-7 minute şi apoi adaugi untul.
Cerni laptele praf, apoi torni peste el siropul de căpşuni şi amesteci bine. Torni compoziţia peste cea de ciocolată şi dai tava la rece. După 3-4 ore de stat la rece, tai batoanele de ciocolată şi le serveşti.
Pofta buna!