Ciocolata cu capsuni

Printeaza

Ciocolata cu capsuni din: apă, zahar, lapte praf, cacao, unt, extract de vanilie, suc de căpşuni.

 

Ingrediente:Ciocolata cu capsuni

Pentru stratul de cacao:

  • 90 ml apă
  • 170 g zahăr
  • 240 g lapte praf
  • 40 g cacao
  • 120 g unt
  • extract de vanilie

Pentru stratul de căpşuni:

  • 100 ml suc de căpşuni (din 250-300 g căpşuni)
  • 150 g zahăr
  • 120 g unt
  • 260 g lapte praf

 

Mod de preparare:

Incepi cu stratul de cacao. Pui apa cu zahărul pe foc. Din momen­tul în care începe să fiarbă (la foc mediu), mai laşi pe foc 6-7 minute, până când compoziţia are aspectul unui sirop.

Separat, cerni cacaua şi laptele praf. lei siropul de pe foc şi adaugi untul şi extractul de vani­lie, apoi omogenizezi.

Torni siropul peste ingredientele uscate şi ames­teci bine, să nu rămână cocoloaşe. Tapetezi o tavă mică cu hârtie de copt. Torni ciocolata, o nivelezi şi o laşi la răcit (nu în frigider).

Pentru a obţine 100 ml suc de căpşuni, ai nevoie de aproximativ 250-300 g căpşuni proaspete. Le speli bine, le rupi codiţele şi le pui pe foc, îm­preună cu 2 linguri pe zahăr.

Din momentul în care încep să fiarbă, le laşi 10 minute pe foc, apoi le pui într-o sită, la. strecurat, pentru a obţine cât mai mult suc.

Măsori 100 ml suc de căpşuni şi îl pui pe foc, împreună cu cele 150 de grame de zahăr. Laşi să fiarbă 6-7 minute şi apoi adaugi untul.

Cerni laptele praf, apoi torni peste el si­ropul de căpşuni şi amesteci bine. Torni compoziţia peste cea de cio­colată şi dai tava la rece. După 3-4 ore de stat la rece, tai batoanele de ciocolată şi le serveşti.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.