Ciocolată cu lichior
PrinteazaCiocolată cu lichior din: lichior, ciocolata neagra, unt, lapte condensat, fistic, alune de padure, biscuiti, smochine, bezele, ciocolata alba.
- 50 ml lichior
- 200 g ciocolata neagra
- 20 g unt
- 100 g lapte condensat
- 75 g amestec fistic si alune de padure
- 75 g biscuiti
- 6-7 smochine
- 200 g bezele albe
- 150 g ciocolata alba
Mod de preparare:
Se unge şi se tapetează o tavă care se lasă la îndemână. La bain-marie se pun lichiorul, ciocolata neagră, untul şi laptele condensat si se amestecă pentru a topi untul. Se scoate apoi de la bain-marie şi se lasă să se răcorească.
Se adaugă fisticul uşor măruntit, alunele de pădure, smochinele, bezelele şi biscuiţii fărâmiţaţi uşor şi 100 g ciocolată albă.
Se amestecă, iar compoziţia obţinută se pune în tava pregătită. Se lasă la rece pentru 3 ore. Pentru servire, se topeşte restul ciocolatei albe şi se toarnă peste ciocolata de la rece, după ce ciocolata albă s-a răcorit un pic. Se lasă să se închege şi se taie.
Ciocolată cu lichior
Pofta buna!