Ciocolata cu stafide

Printeaza

Ciocolata cu stafide din: lapte, zahar, unt, cacao, cafea, nuci, stafide.

Ingrediente:Ciocolata cu stafide

  • 250 g lapte praf
  • 500 g zahăr
  • 100 g unt
  • 100 g cacao
  • zahăr vanilat
  • 100 ml cafea neagră
  • nuci
  • stafide

 

Mod de preparare:

Cafeaua se fierbe cu zahărul timp de 3 minute, se pune untul, se amestecă până se topeşte, se adaugă treptat cacao şi laptele praf, amestecându-se mereu. Se mai fierbe câteva clocote.

Se mai amestecă nuci sau stafide. Este bine să se cearnă în prealabil laptele praf pentru a se amesteca mai uşor şi să nu se formeze cocoloaşe.

Se toarnă într-o farfurie mare de porţelan unsă cu unt şi se dă la rece. Se taie când s-a răcit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.