Ciocolata cu trandafiri, smochine si alune
PrinteazaCiocolata cu trandafiri, smochine si alune din: ciocolata amaruie, smantana, zahar pudra, apa de trandafiri, petale uscate de trandafiri, alune verzi si smochine.
- 350 g de ciocolata amaruie (minim 70% cacao)
- 200 de mililitri de smantana
- o lingurita de zahar pudra
- o lingurita de apa de trandafiri
- 5 grame de petale uscate de trandafiri
- 250 g de alune verzi (fara sare)
- 2 smochine uscate, taiate felii mici
Mod de preparare:
Aplica folie pe un recipient uns foarte putin cu grasime (cu dimensiunile de aproximativ 16 cm). Incalzeste smantana cu zaharul si apa de trandafiri, pana cand zaharul se dizolva. Topeste ciocolata si amesteca aici smantana aromata, pana se vor incorpora.
Adauga ingredientlee ramase. Indeasa totul in recipient si netezeste partea de sus, apoi baga totul la frigider. Ia capacul si intoarce recipientul pe un tocator, apoi indeparteaza folia. Taie in bucatele.
Ciocolata cu trandafiri, smochine si alune
Pofta buna!
cand s-or scutura toti trandafirii o s-o fac si eu 🙂
Sa-mi faci si mie asa ceva 🙂
ador ciocolata si reteta asta pare delicioasa
Nu am mai auzit pana acum de ciocolata cu trandafiri