Ciocolata de casa cu alune
PrinteazaCiocolata de casa cu alune din: lapte, praf, zahar, ciocolata, nuci, alune, stafide, unt.
Pentru crema de lapte condensat:
- 250 g lapte praf
- 400 g zahăr
- 250 ml apă rece
Pentru ciocolată:
- 500 g ciocolată amăruie sau cu lapte
- 400 g cremă de lapte condensat
- 100 g nuci, alune sau stafide
- 40 g unt
Mod de preparare:
Pentru crema de lapte condensat, apa şi zahărul se pun pe foc. Când s-a topit zahărul, se mai lasă un pic, după care se ia de pe aragaz şi se lasă 10 minute deoparte.
Apoi, siropul se pune într-un vas mai adânc, pentru mixer, se adaugă jumătate din cantitatea de lapte praf, se mixează cu un mixer vertical, iar după ce este amestecat bine se adaugă şi restul de lapte praf.
Se mixează până la omogenizare şi crema de lapte condensat este gata. După ce se răceşte, se va îngroşa. Se poate păstra într-un recipient acoperit timp de două săptămâni, în frigider.
Pentru ciocolată, ingredientele se pun într-o oală pe baie de aburi şi se amestecă până ce se topeşte ciocolata.
Intr-o tavă tapetată cu foaie de copt se toarnă , compoziţia şi se lasă la frigider aproximativ trei ore sau în congelator, maximum o oră.
Pofta buna!