Ciocolata de casa cu rom si alune de padure
PrinteazaCiocolata de casa cu rom si alune de padure din: zahăr, lapte praf, cacao, esenţă rom, alune de pădure prăjite, apa, unt.
Ingrediente:
- 420 g zahăr
- 500 g lapte praf
- 5 linguri cacao
- 1 esenţă rom
- 100 g alune de pădure prăjite, nesărate
- 200 ml apă
- 200 g unt
Mod de preparare:
Cerni laptele praf şi cacaua, cu esenţa de rom şi cu alunele. Pui pe foc apa cu zahărul şi le fierbi până când obţii un sirop legat, apoi adaugi untul şi amesteci până se topeşte.
Torni siropul, în fir subţire, peste laptele praf şi amesteci rapid cu o lingură de lemn până se omogenizează compoziţia.
Pregăteşti o tavă în care torni amestecul, apoi îl dai la rece cel puţin patru ore.
Pofta buna!