Ciocolată fină cu gelatina de portocala

Printeaza

Ciocolata fina cu gelatina de portocala din: portocale, foi de gelatina, zahar de trestie, ciocolata fina si smantana.

Ingrediente:

  • 2 portocale
  • 2 foi de gelatină
  • 1 lingură de zahăr de trestie
  • 400 g ciocolată fină
  • 4 dl smântână proaspătă

 

Mod de preparare:

Puneţi la înmuiat gelatina, în apă rece, câte­va minute. între timp, stoarceţi şi strecuraţi zeama de portocale, daţi-o în clocot şi adăugaţi gelatina bine stoarsă.

Lăsaţi-o să se topească, amestecând bine. Adăugaţi zahărul şi fierbeţi la foc mic, continuând să amestecaţi din când în când.

Stingeţi focul, strecuraţi compoziţia printr-o sită învelită cu tifon şi lăsaţi-o să se răcească.

Acoperiţi cu o parte din compoziţie fundul unei tăvi dreptunghiulare de chec, cu capa­citate de 5 dl, şi puneţi-o în frigider să se răcească.

Turnaţi restul de compoziţie într-o formă mică şi puneţi-o şi pe aceasta în frigi­der (această gelatină o veţi folosi la ornat).

Pregătiţi spuma de ciocolată. Topiţi în bain- marie ciocolata amestecată cu smântână, lăsaţi preparatul să se răcorească, după care băgaţi-l în frigider.

Când este răcit, bateţi-l bine până obţineţi o cremă densă şi turnaţi-o în forma dreptunghiulară cu fundul acoperit cu gelatina de portocale de-acum întărită.

Puneţi totul la frigider cel puţin 8 ore, apoi scoateţi lingoul desert din formă şi ornaţi-l cu pătrăţele de gelatină.

Ciocolată fină cu gelatina de portocala

Poftă bună!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.