Ciocolată fină cu gelatina de portocala
PrinteazaCiocolata fina cu gelatina de portocala din: portocale, foi de gelatina, zahar de trestie, ciocolata fina si smantana.
Ingrediente:
- 2 portocale
- 2 foi de gelatină
- 1 lingură de zahăr de trestie
- 400 g ciocolată fină
- 4 dl smântână proaspătă
Mod de preparare:
Puneţi la înmuiat gelatina, în apă rece, câteva minute. între timp, stoarceţi şi strecuraţi zeama de portocale, daţi-o în clocot şi adăugaţi gelatina bine stoarsă.
Lăsaţi-o să se topească, amestecând bine. Adăugaţi zahărul şi fierbeţi la foc mic, continuând să amestecaţi din când în când.
Stingeţi focul, strecuraţi compoziţia printr-o sită învelită cu tifon şi lăsaţi-o să se răcească.
Acoperiţi cu o parte din compoziţie fundul unei tăvi dreptunghiulare de chec, cu capacitate de 5 dl, şi puneţi-o în frigider să se răcească.
Turnaţi restul de compoziţie într-o formă mică şi puneţi-o şi pe aceasta în frigider (această gelatină o veţi folosi la ornat).
Pregătiţi spuma de ciocolată. Topiţi în bain- marie ciocolata amestecată cu smântână, lăsaţi preparatul să se răcorească, după care băgaţi-l în frigider.
Când este răcit, bateţi-l bine până obţineţi o cremă densă şi turnaţi-o în forma dreptunghiulară cu fundul acoperit cu gelatina de portocale de-acum întărită.
Puneţi totul la frigider cel puţin 8 ore, apoi scoateţi lingoul desert din formă şi ornaţi-l cu pătrăţele de gelatină.
Ciocolată fină cu gelatina de portocala
Poftă bună!