Ciocolata gustoasa de casa
PrinteazaCiocolata gustoasa de casa din: lapte praf, fructoza, unt, pudra de cacao, apa, esenta de vanilie, esenta de rom, nuci, migdale, alune, coajă de portocală confiată, fistic, stafide.
Ingrediente:
- 250 g lapte praf
- 6 linguri fructoză
- 50 g unt
- 120 g pudră de cacao neagră
- 150 ml apă
- esenţă de vanilie şi rom
- nuci, migdale, alune, coajă de portocală confiată, fistic, stafide
Mod de preparare:
Intr-un castron încăpător, cerni de 2 ori laptele praf cu pudra de cacao pentru a împiedica formarea de cocoloaşe şi pentru a amesteca foarte bine cele două ingrediente.
Intr-o cratiţă, amesteci apa cu fructoza, fierbi siropul, la foc mic, până capătă puţină consistentă, amestecând din când în când.
Opreşti focul, laşi să se răcorească puţin, apoi adaugi untul, amesteci bine până se topeşte şi aromatizezi, după gust cu esenţele de rom şi vanilie.
Torni treptat siropul peste amestecul de lapte praf şi cacao, amestecând mereu până se încorporează perfect cele două şi se obţine un fel de „aluat” destul de tare.
Dacă optezi pentru o ciocolată cu fructe, adaugi, după preferinţă, nuci, migdale, alune, coajă de portocală confiată, fistic, stafide şi le amesteci în compoziţie.
Tapetezi o tavă plată cu folie de copt sau de staniol şi întinzi deasupra compoziţia, netezind-o frumos cu lama unui cuţit.
Stratul de ciocolată poate fi de circa 2 cm. Laşi tava la frigider peste noapte pentru a se intari, Servesti rece.
Ciocolata gustoasa de casa
Pofta buna!