Ciocolată cu lichior

Printeaza

Ciocolată cu lichior din: lichior, ciocolata neagra, unt, lapte condensat, fistic, alune de padure, biscuiti, smochine, bezele, ciocolata alba.

Ingrediente:

  • 50 ml lichior
  • 200 g ciocolata neagra
  • 20 g unt
  • 100 g lapte condensat
  • 75 g amestec fistic si alune de padure
  • 75 g biscuiti
  • 6-7 smochine
  • 200 g bezele albe
  • 150 g ciocolata alba

 

Mod de preparare:

unge şi se tapetează o tavă care se lasă la îndemână. La bain-marie se pun lichiorul, ciocolata neagră, untul şi laptele condensat si se amestecă pentru a topi untul.

scoate apoi de la bain-marie şi se lasă să se răcorească.

adaugă fisticul uşor măruntit, alunele de pădure, smochinele, bezelele şi biscuiţii fărâmiţaţi uşor şi 100 g ciocolată albă.

amestecă, iar compoziţia obţinută se pune în tava pregătită.  lasă la rece pentru 3 ore.

Pentru servire, se topeşte restul ciocolatei albe şi se toarnă peste ciocolata de la rece, după ce ciocolata albă s-a răcorit un pic.

lasă să se închege şi se taie.

 

Ciocolată cu lichior

Ciocolata_cu_lichior

Pofta buna!

 

 

Biscuiti cu cheddar

seminte de floarea soarelui, cheddar, sare, apa. Biscutii dietetici sunt o sursa bogata de hrana, merg cu diferite feluri de mancare si ii puteti pregati acasa, avand nevoie de putine ustensile, cum ar fi hartia de copt si o tigaie. Ingrediente: 180 gr seminte de floarea soarelui 180 gr cheddar ras […]

Briose cu cheddar

faina de migdale, sare, smantana, oua, unt, cheddar. Ingrediente: 120 gr faina de migdale 1/2 lingurita sare 120gr smantana 2 oua 1 lingura unt topit 40 gr cheddar ras     Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la 170C. Amestecati faina cu sare, smantana, oua si unt si incorporati cheddar . Umpleti […]

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.