Ciocolată cu nucă de cocos
PrinteazaCiocolată cu nucă de cocos din: ciocolata neagra, lapte, zahar, lapte concentrat dulce, nuca de cocos, unt.
- 200 g ciocolata neagra
- 5 linguri lapte
- 30 g zahar
- 120 g lapte concentrat dulce
- 140 g nuca de cocos razuita
- 60 g unt moale
Mod de preparare:
Se topeşte ciocolata la bain-marie în lapte, iar o tavă se tapetează cu folie de plastic alimentară.
Se pune gocolata topită în tavă, se nivelează cu un cuţit trecut prin apă rece si se lasă la frigider o oră. Apoi, se scoate întreagă, dacă este posibil, si se reaşază în tavă cu faţa în sus.
La mixer se amesteci untul, zahărul, laptele concentrat si nuca de cocos până ce se obţine o compoziţie cremoasă.
Se pune amestecul de lapte şi cocos peste cel de ciocolată, se nivelează şi se mai dă la rece pentru încă o oră.
Ciocolată cu nucă de cocos
Pofta buna!