Fructe Conservate în Sirop Natural din: mere, pere, piersici, prune, apa, zahar, suc de lamaie, vanilie sau scortisoara. Descoperă rețeta tradițională de fructe conservate în sirop natural. Află cum să pregătești un desert delicios și sănătos, bogat în arome și istorie. Încă din antichitate, conservarea fructelor a fost o metodă apreciată de a prelungi durata […]
Ciocolata la pahar
PrinteazaCiocolata la pahar din: ciocolata, lapte, unt, zahar, cacao, amidon, oua, smantana, rom, frisca, sare.
Ingrediente:
- 120 g ciocolată dulce
- 45 g ciocolată amară
- 720 ml lapte
- 50 g unt
- 200 g zahăr
- 30 g cacao
- 3 linguri amidon
- 3 ouă plus un gălbenuş
- 60 ml smântână
- o lingură rom
- esenţă de vanilie
- un praf sare
- friscă lichidă
- 50 g ciocolată rasă
Mod de preparare:
Untul se pune la topit la bain-marie, se adaugă ciocolata si se amestecă. Apoi, se scoate vasul de la bain-marie.
Laptele şi 60 g zahăr se clocotesc, zahărul rămas se amestecă cu cacaua, amidonul si sarea. Apoi se adaugă ouăle, gălbenuşul si smântână.
toarnă treptat jumătate din cantitatea de lapte, apoi acest nou amestec se toarnă peste laptele din vas şi se pune pe foc. Se aduce la punctul de fierbere şi se mai lasă 30 de secunde din momentul în care începe să fiarbă.
trage vasul de pe foc, se pune amestecul într-un vas, se adaugă amestecul de ciocolată, romul şi vanilia. Se omogenizează şi se repartizează amestecul în 6 pahare.
acoperă cu folie de plastic transparentă, se înţeapă în câteva locuri şi se lasă cam o oră să se răcească la temperatura camerei. Apoi, se dă la frigider pentru două ore.
serveşte cu frişcă bătută şi ciocolată rasă.
Pofta buna!
Fructe Conservate în Sirop Natural