Ciocolatina cu crema de menta

Printeaza

Ciocolatina cu crema de menta din: oua, faina, zahar, cacao, ulei, praf de copt, frisca, mascarpone, miere, menta, ciocolata, unt.

Ingrediente:Ciocolatina_cu_crema_de_menta

Pentru blat:

  • 4 ouă
  • 6 linguri făină
  • 6 linguri zahăr
  • 2 linguri apă
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • 1 linguriţă praf de copt

Pentru cremă:

  • 250 ml frişcă
  • 250 g mascarpone
  • 2-3 linguri miere
  • aromă de mentă
  • 2-3 picături colorant alimentar verde

Pentru stratul de ciocolată:

  • 120 g ciocolată
  • 70 g unt
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură făină

Pentru decorare:

  • 50 g ciocolată
  • 1 lingură unt
  • ornamente de ciocolată

 

Mod de preparare:

Albuşurile se bat spumă cu apa şi cu zahărul, apoi se adaugă unul câte unul gălbenuşurile, făina amestecată cu praful de copt, cacaua şi uleiul.

Compoziţia se toarnă într-o tavă de mărime medie, tapetată cu hârtie de copt şi se coace 20 de minute la 180 de grade.

Mascarponele se amestecă cu mierea şi cu aroma de mentă, apoi se încorporează în frişca bătută cu colorantul verde.

Se pune deoparte puţină cremă pentru decorare, restul se împarte în două, o parte se unge peste blatul răcit.

Ingredientele pentru stratul de ciocolată se topesc împreună pe aburi, se amestecă, apoi se lasă puţin la răcit. Se unge peste crema de mentă, apoi se unge şi a doua parte de cremă peste stratul de ciocolată.

Se topeşte ciocolata, se amestecă cu untul şi se ornează în formă de grătar. Deasupra se fac aveline din crema pusă deoparte şi se presară ornamente de ciocolată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.