Ciolan afumat de porc cu legume
PrinteazaCiolan afumat de porc cu legume din: ciolan afumat de porc, sare grunjoasa, boia dulce si picanta, piper, susan, vin rosu, dovlecei, ardei copt, cartofi si ulei.
- un ciolan afumat de porc
- sare grunjoasa
- boia dulce si picanta
- piper negru si alb, macinat si boabe
- susan prajit
- ulei de floarea soarelui
- 50 ml vin rosu demi-sec
Pentru garnitura de legume:
- 2-3 dovlecei cu coaja
- 200 g ardei copt
- 6 cartofi
- 50 ml ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Se trece ciolanul de porc printr-un jet de apă călduţă şi se opăreşte 5-10 minute în apă clocotită, atât cât să se înmoaie. Se scoate din apa clocotită, se lasă în sită să se scurgă, se condimentează cu sare, piper, se stropeşte cu ulei şi se tapetează cu susanul prăjit.
Se pune în tava tapetată cu ulei şi susan şi se stropeşte cu vinul roşu. Se bagă tava în cuptor, la 220 °C.
Intre timp, se curăţă legumele. Cartofii şi dovleceii se spală, se curăţă de coajă şi se taie felii. Se stropesc cu ulei, se condimentează cu boia dulce şi picantă şi se amestecă cu ardeiul copt.
Legumete se pun într-o tavă şi se bagă la cuptor lângă ciolanul de porc. După ce s-a rumenit ciolanul, se scoate din cuptor, se feliază şi se serveşte cu legumele coapte.
Pofta buna!