Ciolan afumat cu telina si cuisoare
PrinteazaCiolan afumat cu telina si cuisoare din: ciolan afumat, cuisoare, zeama de varza, telina, untura de porc, sare, piper.
- 1 ciolan afumat
- 50 g cuisoare
- 1 l zeama de varza
- 1 telina mica
- 100 g untura de porc
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi zeama de varză la fiert într-o oală mai mare şi când începe să fiarbă în clocot puneţi în oală ciolanul afumat şi ţelina curăţată, spălată şi dată pe răzătoarea mare.
Acoperiţi oala cu un capac şi fierbeţi ciolanul la foc mic circa 40 de minute.
Scoateţi-l din oală şi puneţi-l într-o tavă, ungeţi-l cu untură şi împănaţi-l cu cuişoare.
Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceţi ciolanul circa 30 de minute sau până când se rumeneşte frumos pe deasupra.
Scoateţi ciolanul din cuptor, lăsaţi-l 10 minute să se răcească şi curăţaţi carnea de pe os.
Serviţi preparatul cald, cu salată verde.
Ciolan afumat cu telina si cuisoare
Pofta buna!