Ciolan afumat cu varză murată si smantana
PrinteazaCiolan afumat cu varză murată si smantana din: ciolan afumat, varza murata, bacon, piper, marar, ulei de masline, supa de carne, smantana.
- 1 ciolan afumat de peste 1 kg
- 1 kg varza murata
- 200 g bacon
- piper
- marar uscat
- ulei de masline
- 200 ml supa de carne sau de zarzavaturi
- circa 200 g smantana
Mod de preparare:
Ciolanul afumat îl laşi circa o oră în apă rece, apoi în altă apă îl pui la fiert timp de 40 de minute, de la primul clocot.
Tai baconul în felii subţiri sau în cubuleţe mărunte. Speli varza, o storci bine-bine şi o amesteci cu baconul, condimentezi cu piper şi cu mărar, după gust.
Ungi cu un pic de ulei de măsline o tavă antiaderentă, după aceea pui varza în tavă.
Scoţi ciolanul din apă, iar zeama ce rămâne o poţi folosi pentru prepararea unor supe sau ciorbe.
Tai ciolanul în 3-4 bucăţi şi le aşezi pe varză, în aşa fel încât să fie îngropate în varză.
Torni supa peste varză şi peste ciolan, acoperi cu o folie de aluminiu sau cu o altă tavă şi o introduci în cuptorul preîncălzit.
După 30 de minute, descoperi tava şi stropeşti totul cu ulei de măsline, apoi mai dai la cuptor până când ciolanul se rumeneşte bine. La servire, ornezi cu cu smantana.
Ciolan afumat cu varză murată si smantana
Pofta buna!