Ciolan afumat cu varză murată si smantana

Printeaza

Ciolan afumat cu varză murată si smantana din: ciolan afumat, varza murata, bacon, piper, marar, ulei de masline, supa de carne, smantana.

Ingrediente:Ciolan_afumat_cu_varza_murata_si_smantana

  • 1 ciolan afumat de peste 1 kg
  • 1 kg varza murata
  • 200 g bacon
  • piper
  • marar uscat
  • ulei de masline
  • 200 ml supa de carne sau de zarzavaturi
  • circa 200 g smantana

 

Mod de preparare:

Ciolanul afumat îl laşi circa o oră în apă rece, apoi în altă apă îl pui la fiert timp de 40 de minute, de la primul clocot.

Tai baconul în felii subţiri sau în cubuleţe mărunte. Speli varza, o storci bine-bine şi o amesteci cu baconul, condimentezi cu piper şi cu mărar, după gust.

Ungi cu un pic de ulei de măsline o tavă antiaderentă, după aceea pui varza în tavă.

Scoţi ciolanul din apă, iar zeama ce rămâne o poţi folosi pentru prepararea unor supe sau ciorbe.

Tai ciolanul în 3-4 bucăţi şi le aşezi pe varză, în aşa fel încât să fie îngropate în varză.

Torni supa peste varză şi peste ciolan, acoperi cu o folie de aluminiu sau cu o altă tavă şi o introduci în cuptorul preîncălzit.

După 30 de minute, descoperi tava şi stropeşti totul cu ulei de măsline, apoi mai dai la cuptor până când ciolanul se rumeneşte bine. La servire, ornezi cu cu smantana.

Ciolan afumat cu varză murată si smantana

Ciolan_afumat_cu_varza_murata_si_smantana

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.