Mazăre cu Ciolan Afumat din: ciolan afumat, mazare, morcovi, ceapa, usturoi, dafin, cimbru, sare, piper, apa. Acest fel de mâncare, adânc înrădăcinat în bucătăria tradițională, oferă o experiență culinară autentică, reușind să aducă împreună gusturi și mirosuri care încântă simțurile. Fiecare ingredient își joacă rolul său esențial, contribuind la complexitatea gustului final. Urmăriți îndeaproape pașii […]
Ciolan afumat cu varză murată
PrinteazaCiolan afumat cu varză murată din: ciolan afumat, varza murata, bacon, piper, marar uscat, ulei de masline, supa de carne si smantana.
Ingrediente:
- 1 ciolan afumat mai mare, de peste 1 kg
- 1 kg varza murata
- 200 g bacon
- piper
- marar uscat
- ulei de masline
- 200 ml supa de carne sau de zarzavat
- circa 200 g de smantana
Mod de preparare:
Ciolanul afumat îl laşi circa o oră în apă rece, apoi în altă supă îl pui la fiert timp de 40 de minute, după ce dă în primul clocot.
Tai baconul în felii subţiri sau în cubuleţe mărunte. Speli varza, o storci bine-bine şi o amesteci cu baconul, condimentezi cu piper şi cu mărar, după gust.
Ungi cu un pic de ulei de măsline o tavă antiaderentă, apoi pui varza în tavă. Scoţi ciolanul din apă, iar zeama ce rămâne o poţi folosi pentru prepararea unor supe sau ciorbe.
Tai ciolanul în 3-4 bucăţi şi le aşezi pe varză, în aşa fel încât să fie îngropate în varză.
Torni supa peste varză şi peste ciolan, acoperi cu o folie de aluminiu sau cu o altă tavă şi o pui în cuptorul preîncălzit.
După 30 de minute, descoperi tava şi stropeşti totul cu ulei de măsline, apoi mai dai la cuptor până când ciolanul se rumeneşte bine.
La servire, ornezi cu smântână.
Ciolan afumat cu varză murată
Pofta buna!
Ciolan de Porc Afumat la Cuptor
Ciolan de Porc Afumat la Cuptor din: ciolan de porc afumat, ulei de masline, usturoi, boia de ardei dulce, sare, piper, ceapa rosie, foi de dafin, vin rosu sec. În căutarea unei rețete cu ciolan de porc care să-ți satisfacă toate simțurile? Bucură-te de savoarea autentică a ciolanului de porc afumat la cuptor, o combinație […]