Ciolan bavarez cu varza
PrinteazaCiolan bavarez cu varza din: ciolan neafumat, morcovi, varza, ciuperci, ulei, carnati, ceapa, telina, praz, piper, dafin, bere, sare.
- un ciolan neafumat mare
- 2 morcovi
- o varză
- 200 g ciuperci
- 2 linguri ulei
- 2 cârnaţi
- o ceapă
- o telină
- un praz
- 1/2 linguriţă boabe de piper
- foi dafin
- 300 ml bere neagră
- sare
Mod de preparare:
Intr-o oală se pun 2,5 litri de apă cu sare la fiert si se adaugă morcovii, felina, prazul, ceapa, toate curăţate si tăiate mărunt. Se pun şi foile de dafin. Când amestecul dă în clocot, se pune ciolanul si se lasă o oră la fiert.
Se scoate, se înţeapă din loc în loc cu vârful cuţitului şi se aşază într-o tavă de cuptor pentru 90 de minute.
In primele 30 de minute se stropeşte de mai multe ori cu bere neagră, iar în ultimele 10 minute se măreşte focul sau se foloseşte funcţia grill pentru a se rumeni.
Separat, se toacă varza şi se freacă cu sare. Ciupercile feliate se pun la călit într-o tigaie. Când li s-a evaporat apa, se adaugă câmaţii tăiaţi mărunt, uleiul şi se prăjesc, apoi se pune si varza la călit. Se potriveşte de sare, piper boabe şi se dă la cuptor pentru 20 de minute.
Se scoate si se serveşte ca bază pentru ciolan.
Pofta buna!