Ciolan bavarez
PrinteazaCiolan bavarez din: ciolan afumat, bere, piper, usturoi, sare, ceapa, chimen, cimbru.
- 1 ciolan afumat
- 500 ml bere neagra
- 3-4 boabe de piper
- 5-6 căţei de usturoi
- 1 foaie de dafin
- 1/2 linguriţă cimbru
- 1 linguriţă rasă chimen
- 1 ceapă
- sare
Mod de preparare:
Pui apă la fiert cu un praf de sare. Când dă în clocot, pui ciolanul, foaia de dafin şi boabele de piper. Laşi să fiarbă timp de 1 oră.
Scoţi apoi ciolanul pe o farfurie şi crestezi şoriciul cu un cuţit. Pisezi trei căţei de usturoi, pui peste ei cimbrul, chimenul şi sarea.
Freci apoi ciolanul cu această pastă şi îl pui într-o tavă, alături de ceapa tăiată în sferturi, usturoiul rămas şi jumătate din bere. Acoperi şi dai la cuptor pentru 40-50 de minute.
Pofta buna!