Ciolan cu bere

Printeaza

Ciolan cu bere din: ciolan, ceapa, usturoi, supa de carne, sare, piper, untura si bere.

Ingrediente:

  • 1-2 ciolan crud de porc (partea mai carnoasa)
  • 7-8 cepe
  • 3-4 catei de usturoi
  • circa 1,5 l supa de carne
  • sare
  • piper macinat
  • 5-6 linguri de untura
  • 1 sticla bere blonda (0,5 l)

 

Mod de preparare:

Ciolanul curăţat se sărează şi se piperează din abundenţă şi se prăjeşte pe toate părţile în untură.

Se scot separat ciolanele şi se pun în acelaşi vas la călit 3-4 (minute ceapa tăiată în 4 şi usturoiul tăiat şi el.

Se aşează peste ceapă din nou ciolanele prăjite, peste acestea se toarnă berea şi supa de carne atât cât să fie ciolanele acoperite, se iacoperă vasul cu un capac şi se dă la cuptorr unde se lasă la preparat aproximativ 2-3 ore.

Cam după o oră se verifică ciolanul şi se întoarce.

Dacă mai e nevoie se mai poate adăuga supa sau apa. Este gata făcut când furculiţia pătrunde uşor în ciolan.

Se lasă in ultimele 10 minute descoperit în cuptor. Se serveşte ciu piure de cartofi sau cartofi natur şi cu murături.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Varză cu bere și ciolan de porc

Varză cu bere și ciolan de porc din: varza, ceapa, ulei, bere, boabe de piper, foi de dafin, ciolan, mustar picant, bere. Ingrediente: 1 varză 2 cepe 2 linguri ulei 200 ml bere boabe de piper 2 foi de dafin 1 ciolan 200 g muştar picant 300 ml bere     Mod de preparare: Ciolanul […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.