Ciolan cu fasole
PrinteazaCiolan cu fasole din: cilan de porc, fasole, ceapa, morcov, bulion, faina, foi de dafin, sare, piper, patrunjel, boia dulce.
- 4 ciolane afumate de porc, mai mici
- 500 g fasole boabe
- 1 ceapă mare
- 1 morcov
- 2 linguri bulion sau pasta de tomate
- 2 linguri faina
- 2 foi de dafin
- sare
- piper boabe
- ulei
- boia de ardei dulce
- pătrunjel
Mod de preparare:
Pui la fiert ciolanele de porc în apă, pui piper boabe, două foi de dafin şi sare, după gust. Le fierbi aproximativ o oră şi jumătate.
Intre timp, speli fasolea în câteva ape şi o pui la fiert, la foc mic. In timpul fierberii, schimbi apa o dată sau de două ori.
Toci ceapa mărunt, razi morcovul si le căleşti în puţin ulei aproximativ 10 minute. Le răstorni în oala cu fasole şi adaugi sare.
Când fasolea este aproape fiartă, faci un rântaş din două linguri de făină prăjită si puţin ulei, adaugi bulionul sau pasta de tomate şi puţină boia de ardei dulce pentru culoare. Răstorni rântaşul în oala cu fasole si mai dai în câteva clocote, pentru a se ornogeniza compoziţia.
Serveşti ciolanul impreună cu fasolea şi cu pătrunjel verde deasupra.
Ciolan cu fasole
Pofta buna!