Ciolan cu rozmarin si ardei
PrinteazaO reteta delicioasa de ciolan semiafumat cu: vin, ardei capia, ceapa rosie, ulei, sare, piper negru, foi de dafin, boia, suc de rosii, rozmarin.
- un kg ciolan semiafumat
- 100 ml vin
- 8 ardei capia
- o ceapă roşie
- 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui
- sare grunjoasă
- piper negru măcinat şi boabe
- 2-3 foi de dafin
- o linguriţă boia
- 250 ml suc de roşii
- rozmarin
Mod de preparare:
Se dezosează ciolanul. Se pune în tavă cu ulei şi vin, apoi se condimentează cu boia, sare, rozmarin, dafin şi piper. Se acoperă cu un capac şi se bagă în cuptorul încins.
Separat, se şterg ardeii şi se pun pe plită să se coacă. După ce s-au copt, se presară sare şi se acoperă cu o folie pentru a se curăţa mult mai uşor.
Ceapa se taie si se căleşte 2-3 minute în tigaie. Se adaugă fâşiile de ardei copt si se servesc împreună cu ciolanul uşor rumenit.
Ciolan cu rozmarin si ardei
Pofta buna!