Ciolan la cuptor
PrinteazaCiolan la cuptor din: ciolan, usturoi, mustar, coriandru, vin, sare, piper, ulei.
Ingrediente:
- 1 ciolan dezosat
- 1 căpăţână de usturoi
- 1 lingură de muştar boabe
- 1 lingură de coriandru boabe
- 200 ml vin alb
- sare
- piper
- ulei
- cartofi şi morcovi (pentru garnitură)
- cimbrişor
Mod de preparare:
Ciolan la cuptor: Crestează ciolanul din loc în loc şi împănează-l cu usturoi întreg, boabe de muştar şi coriandru.
Unge-l cu puţin ulei, dă-l cu sare şi piper. Pune-l într-o tavă. Toarnă vinul, un pahar cu apă şi acoperă cu o folie.
Ţine-l la cuptor la foc redus, circa 3 ore. Separat, într-o altă tavă, pune cartofii tăiaţi în sferturi şi morcovii întregi, stropeşte-i cu ulei, adaugă sare şi coace-i până se rumenesc, în jur de 40 de minute.
Serveşte friptura cu garnitură de legume, ornează cu cimbrişor.
Pofta buna!