Ciolan de porc afumat cu fasole alba
PrinteazaCiolan de porc afumat cu fasole alba
- 1,5 kg ciolan porc afumat
- 150 g ceapă
- 100 g ulei
- 50 g bulion
- 500 g fasole albă
- 1 foaie dafin
- 1/2 fir cimbru
- piper
- sare
Mod de preparare:
Ciolanul de porc afumat se sparge cu bărdiţa în bucăţi, se opăreşte şi se pune la fiert în apă cu sare. In timpul fierberii se spumează. Separat se fierbe fasolea, schimbând 3-4 ape, în ultima apă adăugând sare.
Când fasolea a fiert, se scurge. Ceapa tocată mărunt se căleşte în ulei, se stinge cu bulionul desfăcut în apă, se adaugă fasolea scursă, ciolanul, o foaie de dafin şi 1/2 fir cimbru şi se mai fierbe 10 minute.
Pofta buna!