Ciolan de porc cu orez
PrinteazaCiolan de porc cu orez
Ingrediente
- 4 bucăţi ciolan de porc
- 300 g orez
- 300 g ciuperci
- un morcov
- o ceapă
- ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper
- pătrunjel
Preparare:
Carnea de porc se condimentează şi se aşază într-o tavă. Se adaugă două pahare de apă, o jumătate de pahar de ulei şi se introduce în cuptor. Se verifică din când în când dacă este gata carnea şi se mai toarnă apă, dacă este nevoie.
Ceapa se toacă mărunt, şi morcovul se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se încinge ulei într-o cratiţă, se pun legumele tocate şi se călesc.
Se adaugă orezul spălat, se căleşte două minute, apoi se toarnă apă cât să-l depăşească cu două degete.
Când este aproape fiert se adaugă ciupercile tăiate în felii şi călite separat. Se condimentează şi se mai fierbe 15 minute.
Pofta buna!
Mie-mi place ciolanul de porc cu fasole. Facut la vasul roman.