Ciolan de porc cu sos de hrean
PrinteazaCiolan de porc cu sos de hrean din: ciolan de porc, usturoi, scortisoara, cimbru, cuisoare, chimen, piper, ulei, hrean.
- 1 ciolan de porc
- 4 căţei de usturoi
- scorţişoară
- cimbru
- cuişoare
- chimen
- piper
- ulei
- hrean ras
Mod de preparare:
Puneţi ciolanul afumat în apă împreună cu 4 căţei de usturoi, un băţ de scorţişoară, 3-4 cuişoare şi o rămurică de cimbru.
Acoperiţi oala şi puneţi-o la fiert, la foc potrivit, pentru două ore. Când se desprinde carnea de pe os, scoateţi-l din oală şi mutaţi-l într-o tavă, pe care o puneţi în cuptorul încins şi o lăsaţi o oră.
Crestaţi înainte carnea şi puneţi în crestături piper zdrobit şi chimen. Separat, faceţi sosul de hrean.
Puneţi o tigaie pe foc, în ea un pic de ulei şi o linguriţă mică de chimen. Incălzeşte chimenul până începe a mirosi, apoi pune în tigaie 1 lingură de hrean ras şi un polonic din zeama în care a fiert ciolanul.
Lăsaţi să dea un clocot, daţi focul mic şi turnaţi o ceaşcă de smântână dulce în tigaie. Amestecaţi şi mai lăsaţi tigaia pe foc mic un minut-două, doar până scade uşor.
Pofta buna!