Ciolan de porc la vasul roman
PrinteazaCiolan de porc la vasul roman din: ciolan de porc, capatana de porc, foi de dafin, sare, piper, cimbru, condimente, usturoi, legume, vin, boia.
- 1 ciolan de porc
- 1 căpăţână (să nu aibă rât)
- foi de dafin
- piper boabe
- cimbru
- condiment de frunze uscate (schinduf, leuştean, pătrunjel etc.)
- sare
- usturoi tocat mărunt
- legume tăiate mărunt (ardei gras, morcov ras, păstârnac, ţelină)
- câteva feliute subţiri de şuncă afumată
- apă şi vin roşu în cantităţi egale (3 căni apă, 3 căni vin)
- boia de ardei dulce
Mod de preparare:
Porţionezi ciolanul în bucăţi mai mici. Speli căpăţâna şi ciolanul şi îndepărtezi eventualele aşchii rămase de la oase.
Pui în vasul roman condimentele şi legumele tăiate mărunt. Peste acestea aşezi bucăţile de carne şi câteva felii subţiri de şuncă afumată. Pui apă şi vin în cantităţi egale. Presari boia de ardei dulce.
Dai vasul la cuptor şi fierbi carnea până este aproape fiartă. Apoi iei capacul, întorci toate bucăţile de carne pe partea cealaltă şi continui fierberea fără capac, până sunt complet fierte.
Ciolan de porc la vasul roman
Pofta buna!