Ciolan la cuptor cu vin si cimbrisor

Printeaza

Ciolan la cuptor cu vin si cimbrisor din: ciolan, usturoi, mustar boabe, coriandru, vin, sare, piper, ulei, cartofi, morcovi, cimbrisor.

Ingrediente:Ciolan la cuptor cu vin si cimbrisor

  • 1 ciolan dezosat
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 1 lingură de muştar boabe
  • 1 lingură de coriandru boabe
  • 200 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • ulei
  • cartofi şi morcovi (pentru garnitură)
  • cimbrişor

 

Mod de preparare:

Crestează ciolanul din loc în loc şi împănează-1 cu usturoi întreg, boabe de muştar şi coriandru. Unge-l cu puţin ulei, dă-l cu sare şi piper.

Pune-l într-o tavă. Toarnă vinul, un pahar cu apă şi acoperă cu o folie. Ţine-l la cuptor la foc redus, circa 3 ore.

Separat, într-o altă tavă, pune cartofii tăiaţi în sferturi şi morcovii întregi, stropeşte-i cu ulei, adaugă sare şi coace-i până se rumenesc, în jur de 40 de minute. Serveşte friptura cu garnitură de legume, ornează cu cimbrişor.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.