Ciolan la cuptor cu vin si cimbrisor
PrinteazaCiolan la cuptor cu vin si cimbrisor din: ciolan, usturoi, mustar boabe, coriandru, vin, sare, piper, ulei, cartofi, morcovi, cimbrisor.
- 1 ciolan dezosat
- 1 căpăţână de usturoi
- 1 lingură de muştar boabe
- 1 lingură de coriandru boabe
- 200 ml vin alb
- sare
- piper
- ulei
- cartofi şi morcovi (pentru garnitură)
- cimbrişor
Mod de preparare:
Crestează ciolanul din loc în loc şi împănează-1 cu usturoi întreg, boabe de muştar şi coriandru. Unge-l cu puţin ulei, dă-l cu sare şi piper.
Pune-l într-o tavă. Toarnă vinul, un pahar cu apă şi acoperă cu o folie. Ţine-l la cuptor la foc redus, circa 3 ore.
Separat, într-o altă tavă, pune cartofii tăiaţi în sferturi şi morcovii întregi, stropeşte-i cu ulei, adaugă sare şi coace-i până se rumenesc, în jur de 40 de minute. Serveşte friptura cu garnitură de legume, ornează cu cimbrişor.
Pofta buna!