Ciolan de Porc cu Sos de Afine și Legume la Grătar

Printeaza

Ciolan de Porc cu Sos de Afine și Legume la Grătar din: ciolan de porc, afine, morcovi, dovlecel, ardei, ulei de masline, usturoi, miere, sare, piper, patrunjel.

Vă invităm să descoperiți o rețetă inedită și savuroasă – ciolan de porc cu sos de afine și legume la grătar.

Această variație surprinzătoare și delicioasă va aduce o explozie de arome și texturi pe masa dvs.

Acest preparat combină suculența ciolanului de porc cu dulceața și aciditatea afinele și prospețimea legumelor la grătar. Vă vom ghida pas cu pas în pregătirea acestei rețete deosebite.

Ingrediente:

  • 1 ciolan de porc (aproximativ 1,5 kg)
  • 200g afine proaspete sau congelate
  • 2 morcovi, tăiați felii subțiri
  • 1 dovlecel, tăiat felii
  • 1 ardei roșu, tăiat cuburi
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi, mărunțiți
  • 2 linguri de miere
  • Sare și piper după gust
  • Câteva fire de pătrunjel proaspăt pentru garnisit

 

Mod de preparare:

Preîncălziți grătarul la foc mediu.

Într-un castron mic, amestecați afinele cu mierea și usturoiul mărunțit. Lăsați să se odihnească.

Pregătiți ciolanul de porc pentru grătar, permițându-i să se usuce ușor cu un prosop de hârtie. Condimentați cu sare și piper.

Pe grătarul preîncălzit, gătiți ciolanul de porc, întorcându-l regulat, până când este fraged și auriu. Acest proces durează aproximativ 30-40 de minute.

În ultimele 10 minute de gătire a ciolanului, adăugați morcovii, dovlecelul și ardeiul roșu pe grătar și gătiți-le până când sunt ușor rumeniți și fragezi.

Într-un blender, combinați afinele cu mierea și usturoiul, transformându-le într-un sos fin.

Serviți ciolanul de porc cu sos de afine și legumele la grătar. Garnisiți cu pătrunjel proaspăt și savurați!

 

Informații nutriționale (per porție):

  • Calorii: Aproximativ 380 kcal
  • Carbohidrați: 25g
  • Proteine: 28g
  • Grăsimi: 18g

 

Această rețetă inovatoare aduce o notă contemporană preparatului clasic de ciolan de porc.

Sosul de afine adaugă o dulceață plăcută și o ușoară aciditate care completează perfect suculența cărnii de porc.

Legumele la grătar adaugă prospețime și o textură crocantă la această masă deosebită.

Această reinterpretare inovatoare a clasicului ciolan de porc aduce un strop de creativitate în arta culinară.

Ciolanul de porc cu sos de afine și legume la grătar este o adevărată bucurie pentru simțurile gustative.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.