Rösti (cartofi prăjiți elvețieni) din: cartofi, ceapa, ulei de masline, sare, piper. Această rețetă de Rösti (cartofi prăjiți elvețieni) este o opțiune sănătoasă și savuroasă de mic dejun sau cină. Este bogată în carbohidrați complexi, care îți oferă energie pe termen lung, în timp ce grăsimile sănătoase din uleiul de măsline ajută la menținerea sănătății […]
Ciolan de porc la vasul roman
PrinteazaCiolan de porc la vasul roman din: ciolan de porc, capatana de porc, foi de dafin, sare, piper, cimbru, condimente, usturoi, legume, vin, boia.
Ingrediente:
- 1 ciolan de porc
- 1 căpăţână (să nu aibă rât)
- foi de dafin
- piper boabe
- cimbru
- condiment de frunze uscate (schinduf, leuştean, pătrunjel etc.)
- sare
- usturoi tocat mărunt
- legume tăiate mărunt (ardei gras, morcov ras, păstârnac, ţelină)
- câteva feliute subţiri de şuncă afumată
- apă şi vin roşu în cantităţi egale (3 căni apă, 3 căni vin)
- boia de ardei dulce
Mod de preparare:
Porţionezi ciolanul în bucăţi mai mici. Speli căpăţâna şi ciolanul şi îndepărtezi eventualele aşchii rămase de la oase.
Pui în vasul roman condimentele şi legumele tăiate mărunt.
Peste acestea aşezi bucăţile de carne şi câteva felii subţiri de şuncă afumată. Pui apă şi vin în cantităţi egale. Presari boia de ardei dulce.
Dai vasul la cuptor şi fierbi carnea până este aproape fiartă.
Apoi iei capacul, întorci toate bucăţile de carne pe partea cealaltă şi continui fierberea fără capac, până sunt complet fierte.
Ciolan de porc la vasul roman
Pofta buna!
Salata calda cu carne de miel si feta
Salata calda cu carne de miel si feta din: muschi de miel, dovleac, dovlecei, ardei gras, ulei de masline, cimbru, sare, piper, miere, spanac, feta, ulei de masline. timp de preparare 35 minute, timp de gatire 20 minute, 4 portii. Ingrediente: 2 bucati muschi de miel 500 gr dovleac, fara seminte si curatat 2 dovlecei, […]