Ciolan rumenit de porc cu mere
PrinteazaCiolan rumenit de porc cu mere din: ciolan de porc, mere aurii, morcovi, pătrunjel, boabe de piper, frunze dafin, miere, ulei, vin alb, sare, piper.
Ingrediente:
- un ciolan de porc
- 4 mere aurii
- 2 morcovi
- o rădăcină pătrunjel
- boabe de piper
- 2 frunze dafin
- o lingură miere
- 2 linguri ulei
- 300 ml vin alb
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ciolanul bine curătat se pune la fiert cu piper şi foi de dafin si se lasă o oră. Se spumează.
Apoi, soriciul se crestează si se unge ciolanul cu miere, asezându-l într-o tavă de cuptor.
Se presară sare şi piper, se toarna vinul şi uleiul si se dă la cuptor pentru 30 de minute.
După acest timp, se pun merele tăiate pe din două, morcovii şi rădăcina de pătrunjel.
Se mai lasă 30 de minute si se aduce la masă când s-a rumenit frumos.
Ciolan rumenit de porc cu mere
Pofta buna!