Ciolan in sos de bere neagra
PrinteazaCiolan in sos de bere neagra din: ciolan afumat, bere neagra, usturoi, boabe de piper, dafin, cimbru, chimen, ceapa, sare.
Ingrediente:
- 1 ciolan afumat
- 500 ml bere neagră
- 5-6 căţei de usturoi
- 3-4 boabe de piper
- 1 foaie de dafin
- 1/2 linguriţă de cimbru
- 1 linguriţă rasă de chimen
- 1 ceapă
- sare
Mod de preparare:
Pune apă la fiert cu un praf de sare. Când dă în clocot, pune ciolanul, foaia de dafin şi boabele de piper. Lasă la fiert o oră.
Scoate-l apoi pe o farfurie şi crestează şoriciul cu un cuţit. Pisează trei căţei de usturoi, pune peste ei cimbrul, chimenul şi sarea.
Freacă apoi ciolanul cu această pastă şi pune-l într-o tavă, alături de ceapa tăiată în sferturi, usturoiul rămas şi jumătate din bere.
Acoperă şi dă la cuptor 40-50 de minute.
Dacă sosul a scăzut prea tare, toarnă restul de bere neagră.
Ciolanul este delicios alături de o garnitură din morcovi, cartofi şi fasole verde.
Ciolan in sos de bere neagra
Pofta buna!