Ciolan in sos de bere neagra

Printeaza

Ciolan in sos de bere neagra din: ciolan afumat, bere neagra, usturoi, boabe de piper, dafin, cimbru, chimen, ceapa, sare.

Ingrediente: 

  • 1 ciolan afumat
  • 500 ml bere neagră
  • 5-6 căţei de usturoi
  • 3-4 boabe de piper
  • 1 foaie de dafin
  • 1/2 linguriţă de cimbru
  • 1 linguriţă rasă de chimen
  • 1 ceapă
  • sare

 

Mod de preparare:

Pune apă la fiert cu un praf de sare. Când dă în clocot, pune ciolanul, foaia de dafin şi boabele de piper. Lasă la fiert o oră.

Scoate-l apoi pe o farfurie şi crestează şoriciul cu un cuţit. Pisează trei căţei de usturoi, pune peste ei cimbrul, chimenul şi sarea.

Freacă apoi ciolanul cu această pastă şi pune-l într-o tavă, alături de ceapa tăiată în sferturi, usturoiul rămas şi jumătate din bere.

Acoperă şi dă la cuptor 40-50 de minute.

Dacă sosul a scăzut prea tare, toarnă restul de bere neagră.

Ciolanul este delicios alături de o garnitură din morcovi, cartofi şi fasole verde.

 

Ciolan in sos de bere neagra

Ciolan_in_sos_de_bere_neagra

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.