Ciolane de miel
PrinteazaCiolane de miel din: ciolane de miel, faina, ulei, ceapa, morcovi, telina, usturoi, piper, cimbrisor, dafin, vin.
- 4 ciolane de miel (750 g), curăţate de grăsime
- 125 g făină obişnuită
- 2 linguri ulei de măsline
- 3 cepe, tăiate în cuburi
- 125 g morcovi, tăiaţi în cuburi
- 125 g ţelină, tăiată în cuburi
- 4 căţei de usturoi
- 1 linguriţă piper negru boabe
- 2 crenguţe de cimbrişor proaspăt
- 1 frunză proaspătă de dafin
- 600 ml vin roşu sec
Mod de preparare:
Cuptorul se încălzeşte la 150°C.
Ciolanele de miel se trec prin făină asezonată şi se rumenesc în ulei, pe toate părţile. Se foloseşte o tigaie încinsă la temperatură medie. După ce s-au rumenit, se pun într-o tigaie.
Se adaugă ceapa, morcovii, ţelina şi usturoiul în tigaie şi se călesc până se înmoaie. Legumele se aşază peste ciolanele de miel, se adaugă boabele de piper şi ierburile.
Se toarnă vinul, după care vasul de friptură se acoperă şi se lasă 2-3 ore la cuptor.
Carnea se transferă într-un vas pentru servit. Legumele se scot din zeama în care au fiert, aceasta se păstrează, iar legumele se aruncă.
Zeama se scade prin fierbere la jumătate de cantitate, se condimentează şi se toarnă deasupra ciolanelor.
Pofta buna!