Crabi cu sos de chili din: crabi, ardei iute, apa, ansoa, pasta de soia, pasta de chili, fulgi de chili, sos de soia, vin de orez, usturoi, ghimbir, piper. Ingrediente: 3-4 crabi ardei iute Ingrediente pentru sos: 1 1/4 ceasca apa 4 ansoa 1/2 lingurita pasta de soia 1 1/2 lingura de pasta de chili […]
Cioppino cu carne de crab si biban de mare
PrinteazaCioppino cu carne de crab si biban de mare din: ceapa, telina, pastarnac, usturoi, vin, apa, capete de peste, creveti, crabi, biban, midii, cimbru, patrunjel, frunze de dafin, sare, rosii, busuioc, rosii pasate, ansoa.
- 4 cepe tocate
- 2 tulpini de telina tocate
- un pastarnac tocat
- o capatana de usturoi pisata
- o sticla de vin alb
- 6 cani de apa
- un kilogram de capete de peste
- 500 g creveti
- 2 crabi
- un kilogram de biban
- 200 g midii
- o mana de cimbru proaspat
- o legatura de patrunjel
- 2 frunze de dafin
- sare dupa gust
- 2 rosii mari tocate
- o mana de busuioc
- 3 cutii de rosii pasate
- o lingura de ansoa
Mod de preparare:
Sotati ceapa, telina, păstârnacul şi jumătate de căpătână de usturoi în 2 linguri de ulei.
Când se înmoaie, adăugaţi vinul, micşoraţi flacăra şi lăsaţi să fiarbă 5 minute.
Adăugaţi capetele de peşte, picioarele şi carapacea crabului, cimbru, oregano, pătrunjel, frunzele de dafin şi sare.
Lăsaţi să fiarbă şi înlăturaţi spuma. Acoperiţi şi lăsaţi 2 ore la foc mediu.
Scurgeţi supa şi aruncaţi oasele de peşte. Intr-un alt vas, sotati restul de usturoi, adăugaţi roşiile şi busuiocul, supa de peşte, roşiile pasate şi anşoa.
Când fierbe, micşoraţi flacăra şi adăugaţi carnea de crab, midiile şi bibanul,
Acoperiţi şi adăugaţi crevetii când s-au deschis midiile. Serviţi cu pătrunjel tocat.
Cioppino cu carne de crab si biban de mare
Pofta buna!
poate iti place si:
Mancare de peste
Mancare de peste din: ulei de masline, ceapa, praz, ardei, usturoi, rosii, bucuioc, cimbru, dafin, vin, creveti, scoici, crab, peste. Ingrediente: 120 ml plus 2 linguri de ulei de măsline 1 ceapă mare, tocată 3 fire de praz, doar partea albă, tocate 1 ardei roşu şi 1 ardei verde, tocaţi 8 cătei de usturoi măcinaţi […]
Pofta buna!