Ciorba acra cu creier de porc

Printeaza

Ciorba acra cu creier de porc din: carne de porc, ceapa, morcovi, patrunjel, telina, cartofi, zeama de varza, leustean, ardei, sare, piper.

Ingrediente:Ciorba acra cu creier de porc

  • 400 g creier de porc şi măduvă
  • 300 g carne de porc
  • 1 ceapă
  • 3 morcovi
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • o ţelină mică
  • 2 cartofi roşii
  • 300 ml zeamă de varză murată
  • sare
  • piper
  • 1 ardei gras roşu
  • leuştean

 

Mod de preparare:

Toci ceapa mărunt şi o pui la călit cu puţin ulei. Carnea o tai cubuleţe, o adaugi peste ceapă si o laşi puţin să se călească cu ceapa, adăugând puţină apă. Adaugi morcovii, rădăcina de pătrunjel şi ţelina, tăiate cubuleţe.

Completezi cu apa, adăugând cubuleţele de cartofi şi creierul de porc, ţinut în apă rece. Laşi la fiert până ce carnea şi legumele sunt aproape fierte, după care adaugi şi cubuleţele de ardei.

Laşi să fiarbă puţin, apoi adaugi zeama de varză murată. Dacă este nevoie, potriveşti gustul, adăugând sare şi piper. Iei oala de pe foc şi adaugi leuşteanul tocat fin, apoi astupi cu un capac.

Servesti cu smantana.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.