Ciorba acra de cartofi

Printeaza

Ciorba acra de cartofi din: telina, pastarnac, cartofi, ceapa, patrunjel, morcovi, ulei, sare, zeama de varza.

Ingrediente:Ciorba acra de cartofi

  • o felie rădăcină telinâ
  • o rădăcină păstârnac
  • o ceapă
  • 3 cartofi
  • o rădăcina pătrunjel
  • 3 morcovi
  • 2 linguri ulei
  • 3-4 frunze pătrunjel
  • sare
  • 200 ml zeamă de varză

 

Mod de preparare:

Se pune uleiul în oala de fiert şi se călesc ceapa tocată şi un morcov ras. Se presară cu sare şi apoi se pun celelalte
legume curătate, fără cartofi.

Se acoperă cu apă, se lasă la fiert 20 de minute, apoi se adaugă cartofii curăţaţi de coajă, spălaţi şi tăiaţi cuburi mari. Se pune şi zeama de varză.

După ce au fiert şi cartofii, se scot morcovii, care se păstrează, iar restul se mixează. Se potriveşte gustul de sare. Se aduce la masă cu morcovii fierţi şi tăiaţi rondele şi pătrunjel proaspăt tocat mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.